Medlemsinformation maj 2019
Medlemmerne gav på en ekstraordinær generalforsamling i juli 2018 bestyrelsen bemyndigelse og bevilling af foreningens formue til at rejse en hævdsag angående strandtrappen ved Melbys Vænge, enten alene eller sammen med andre grundejerforeninger i området. Sigtet hermed er at få fastslået vore medlemmers hævdvundne ret til at benytte denne strandtrappe.
Samarbejdet med grundejerforeningerne Godhavn og Bakkefrydgård i eftersommeren 2018 forløb positivt. Vi tilbød i et fælles brev til ejerne af skrænten, matr. 12ck, at vi sammen ville overtage alle forpligtelser vedr. trappens økonomi, vedligeholdelse og sikkerhed. Vel at mærke i en laugsmodel, hvor samtlige medlemmer fik medlemskab via deres respektive grundejerforening. Ejerne ønskede imidlertid at indgå en brugsretsaftale udelukkende med den nye Melbys Vænge grundejerforening (herefter MVG), som i første omgang påtog opgaven med at danne et trappelaug. I løbet af efteråret blev trappelauget dannet med en bestyrelse bestående af MVGs bestyrelse og en af ejerne af 12ck. Alle de 4 nævnte grundejerforeningers medlemmer blev derpå tilbudt individuelt medlemskab, i første omgang ved, at man kunne melde sig interesseret i medlemskab på nærmere udmeldte præmisser, som vi ikke havde haft nogen indflydelse på. Ingen af de 3 andre grundejerforeninger kunne anbefale deres medlemmer at melde sig ind på de betingelser, der var meldt ud. Den advokat, som vi fra vores bestyrelses side havde taget kontakt til alene, idet Godhavn og Bakkefrydgård ikke var klar hertil i 2018, forsøgte i løbet af vinterhalvåret, desværre forgæves, flere gange at få et dialogmøde i stand med ejerne af skrænten om en mindelig løsning, som alle parter kunne leve med. Midt i februar afholdt trappelauget så endelig et møde for repræsentanter for de 3 øvrige grundejerforeninger. Her blev vi dog blot orienteret om de vedtægter og vilkår for individuelt medlemskab, som laugets bestyrelse var nået frem til uden at inddrage os i processen. Fra ejerside blev det på mødet gjort klart, at sigtet med hele konstruktionen af trappelauget var at begrænse ”trafikken” på trappen og dermed antallet af strandgæster nedenfor trappen mest muligt. Det blev endvidere oplyst, at planen var at opsætte en gitterlåge i april, hvorefter kun betalende medlemmer ville få adgang. Hvis der ikke kom medlemmer nok til at sikre en solid økonomi, lød beskeden på mødet, at trappelauget så ville blive opløst og trappen helt spærret af for alle.
Efter dette møde, hvor heller ingen af vore ønsker var blevet imødekommet, bad vi vores advokat om at tage de fornødne retslige skridt overfor både ejerne af matrikel 12ck og MVG. Der blev på vegne af Tisvildegårdens Grundejerforening således udtaget stævning overfor begge parter ved retten i Helsingør den 26. februar 2019. Dette skridt fra vores side fik hurtigt det resultat, at MVG opsagde brugsretsaftalen overfor ejerne. Dermed blev trappelauget opløst – med henvisning til at det ikke var lykkedes at skabe en holdbar økonomi til trappens vedligeholdelse i den periode på 6 måneder, der var en af de mange betingelser i brugsretsaftalen mellem de to parter fra august 2018.
Reaktionen fra ejerside har foreløbig været at spærre trappen af - på opfordring af deres advokat. En sådan kan i øvrigt blive langvarig, medmindre de involverede parter i de kommende måneder når frem til en kompromismodel, som alle vil kunne leve med. I den nuværende, indledende fase udveksles der foreløbig dokumenter og argumenter mellem de involverede advokater, inden det kommer til et retsmøde om sagen. Det betragtes som en fordel for det videre forløb, at begge parter nu har indhentet advokatbistand. På generalforsamlingen i juni vil bestyrelsen give en aktuel statusrapport og desuden forsøge at besvare de sikkert mange spørgsmål, der naturligt må melde sig fra medlemmernes side. Bestyrelsen opfordrer medlemmerne til at respektere den nævnte fysiske afspærring, mens retssagen verserer.
Henvisninger: